Leerlingen St. Antoniusschool bieden eerste kinderklimaatakkoord aan in Den Haag

Woensdag 23 juni, was het zover! Ksenia en Emiel, groep 7 van de Antoniusschool in Kortenhoef, mochten met de trein naar Den Haag. Daar werd door hen het eerste kinderklimaatakkoord van Nederland aangeboden aan twee Kamerleden waaronder Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren. De stem van de kinderen wordt gehoord in politiek Den Haag.
De kinderen van de St. Antoniusschool hadden samen met leerlingen van andere Alberdingk Thijm Scholen: '1 boom eruit, 2 bomen erin' als idee ingebracht en wonnen daarmee de derde plek op het kinderklimaatakkoord.
 
In gesprek met Ed Nijpels
Een mooi moment van de dag was dat de kinderen Ed Nijpels, de voorzitter van het Klimaatakkoord, mochten interviewen. Zo werd er gevraagd wat hem nou beweegt om de verbetering van het klimaat een hoge prioriteit te geven, waarop hij vertelde dat zijn kleinkinderen hem motiveren om hiervoor te gaan. 'Ik vind het belangrijk dat ook zij in een leefbare wereld kunnen leven', aldus Ed Nijpels.
 
Over de ATlasgroep
Ksenia en Emiel nemen deel aan de ATlas groep; een deeltijdvoorziening voor cognitief hoogbegaafde leerlingen van Alberdingk Thijm Scholen. Leerlingen uit groepen 3 t/m 8 afkomstig van de 18 basisscholen van Alberdingk Thijm krijgen twee dagen in de week een speciaal lesprogramma aangeboden op een aparte locatie op de Paulusschool in Hilversum. Meer weten? ga naar atscholen.nl
Hieronder: Leerlingen bieden het akkoord aan met de drie belangrijkste punten van de kinderen. De kinderen uit het Gooi: '1 boom eruit, 2 bomen erin'