RSS Feed | St. Antoniusschool https://www.antonius-kortenhoef.nl/ RSS Feed voor de website: https://www.antonius-kortenhoef.nl/ Poster met Canva in groep 8 https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/poster-met-canva-in-groep-8 https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/poster-met-canva-in-groep-8 Berichten Tue, 07 Dec 2021 13:48:52 +0100 Afgelopen 3 weken stond thema 'Ruimte' bij taal centraal in groep 8. Ze hadden hiervoor een ICT-opdracht. Ze kregen eerst te horen van juf Irene (muziekjuf) over plagiaat en auteursrecht. Dit moesten de leerlingen ook in hun werk terug laten komen. Zij zijn tenslotte de maker van de poster over de ruimte. Een stukje mediawijsheid.

Maar de opdracht ging verder dan dat. Ze moesten de informatie over iets in de ruimte opzoeken via Google en gebruik maken van juiste zoekopdrachten. Hiervan hebben ze eerst een uitleg gekregen van juf Anne (ICT-juf). Deze informatie moesten ze op een creatieve manier maken in het programma Canva. Daarna delen via Google Classroom. Hieronder het resultaat van een aantal posters. 

schermafbeelding 2021 12 07 om 14.49.44

 

 

 

]]>
Sinterklaasfilmpjes met stopmotion App https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/sinterklaasfilmpjes-met-stopmotion-app https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/sinterklaasfilmpjes-met-stopmotion-app Berichten Thu, 02 Dec 2021 13:14:41 +0100 In deze Sinterklaas periode hebben de leerlingen van groep 2 in kleine groepjes een eigen stopmotionfilmpje gemaakt. Dit is een filmpje die gemaakt wordt met een app op de Ipad. Ze zijn dan creatief bezig op het gebied van ICT. Ze moeten eerst een verhaal bedenken met een probleem. Daarna gaan ze erbij bouwen. Hierbij moeten ze met elkaar overleggen en samen werken. Daarna moeten de foto's geschoten worden. Hierbij mogen de handen natuurlijk niet in beeld komen. Een precies werkje. Daarna staan alle foto's achter elkaar en lijkt het dus een filmpje. Daarna worden de filmpjes ingesproken. Hierbij het resultaat. Klik op de links rechts. 

sint stopmotion

]]>
Aankondiging Carnaval https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/aankondiging-carnaval https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/aankondiging-carnaval Berichten Thu, 11 Nov 2021 11:07:38 +0100

Het is bijna carnaval,

daar is waar ik dansen zal
in een mooi konijnenpakje
met een heel erg groot snoepzakje
Alaaf, Alaaf, Alaaf
want carnaval dat maakt me blij,
samen snoepjes rapen, zij aan zij
wat een geluk dat carnaval bestaat,
ik hoop dat deze pret nooit overgaat..
Alaaf, alaaf, alaaf
Een tijd van feesten als beesten,
van plezier en vertier.
Zo omschrijf ik carnaval even hier.
Jezelf verkleden
in personen van vroeger of heden.
En weet je, er is niemand die je herkent.
want het leukste van al is dat je eens mag kiezen wie je bent.
Alaaf, alaaf, alaaf
Wij willen een echte stoere prins op het bal
Die er een feest van maken zal
De Prins die kan een bijzondere Truuk
Zijn naam is Prins de eerste Luuk
Aan zijn zij staat een prinses een echte hartedief
Haar naam is Madelief
Als Hofdame weten we het nu zeker een dame met pit
Mag ik u bekendmaken met hofdame Marit
Maar de hofdames zijn niet uitgeput, er is nog een diva
Namelijk hofdame Riva
Een Prins zonder adjudant is niet stoer
Hier is the one and only adjudant Emiel Boer

Alaaf, Alaaf, Alaaf

]]>
Zij-instromers op onze school https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/zij-instromers-op-onze-school https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/zij-instromers-op-onze-school Berichten Fri, 15 Oct 2021 07:29:09 +0200 Wij zijn trots dat wij kunnen profiteren van dit mooie traject.
Meester Jos staat nu gediplomeerd en met veel plezier voor de klas.
Dit jaar is juf Madelon gestart in groep 4. 

https://svjmedia.nl/nosv/580/basisschool-st-antonius-introduceert-nieuw-traject-voor-zij-instromers/

]]>
Schoolband https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/schoolband https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/schoolband Berichten Tue, 14 Sep 2021 12:34:56 +0200 Kinderklimaatakkoord https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/kinderklimaatakkoord https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/kinderklimaatakkoord Berichten Thu, 01 Jul 2021 08:21:27 +0200 Leerlingen St. Antoniusschool bieden eerste kinderklimaatakkoord aan in Den Haag

Woensdag 23 juni, was het zover! Ksenia en Emiel, groep 7 van de Antoniusschool in Kortenhoef, mochten met de trein naar Den Haag. Daar werd door hen het eerste kinderklimaatakkoord van Nederland aangeboden aan twee Kamerleden waaronder Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren. De stem van de kinderen wordt gehoord in politiek Den Haag.
De kinderen van de St. Antoniusschool hadden samen met leerlingen van andere Alberdingk Thijm Scholen: '1 boom eruit, 2 bomen erin' als idee ingebracht en wonnen daarmee de derde plek op het kinderklimaatakkoord.
 
In gesprek met Ed Nijpels
Een mooi moment van de dag was dat de kinderen Ed Nijpels, de voorzitter van het Klimaatakkoord, mochten interviewen. Zo werd er gevraagd wat hem nou beweegt om de verbetering van het klimaat een hoge prioriteit te geven, waarop hij vertelde dat zijn kleinkinderen hem motiveren om hiervoor te gaan. 'Ik vind het belangrijk dat ook zij in een leefbare wereld kunnen leven', aldus Ed Nijpels.
 
Over de ATlasgroep
Ksenia en Emiel nemen deel aan de ATlas groep; een deeltijdvoorziening voor cognitief hoogbegaafde leerlingen van Alberdingk Thijm Scholen. Leerlingen uit groepen 3 t/m 8 afkomstig van de 18 basisscholen van Alberdingk Thijm krijgen twee dagen in de week een speciaal lesprogramma aangeboden op een aparte locatie op de Paulusschool in Hilversum. Meer weten? ga naar atscholen.nl
Hieronder: Leerlingen bieden het akkoord aan met de drie belangrijkste punten van de kinderen. De kinderen uit het Gooi: '1 boom eruit, 2 bomen erin'
]]>
Open inloopochtend https://www.antonius-kortenhoef.nl//over-school/open-inloopochtend https://www.antonius-kortenhoef.nl//over-school/open-inloopochtend Berichten Fri, 19 Mar 2021 08:15:19 +0100 Download document

Iedere eerste vrijdag van de maand organiseert de St. Antoniusschool een open inloopochtend voor ouders die zich oriĆ«nteren op de basisschoolkeuze voor hun peuter. Van 10.30 tot 11.30 kun je als ouder/verzorger vrijblijvend binnenlopen, rondkijken en ervaren hoe het onderwijs wordt gegeven. Uiteraard zijn de kinderen zelf ook van harte welkom. Naast het meekijken in de kleuterklas is er gelegenheid om een praatje te maken met Carole van Zuilen, directeur van de school. De ochtend is bedoeld om de sfeer op school te proeven en een idee te krijgen van hoe wij met onderwijs omgaan. Bent je niet in de gelegenheid, maar wil je wel graag op onze school komen kijken? Kom dan gerust op een ander tijdstip. 

Data inloopochtend

8 okt
5 nov
14 jan
4 feb
4 maart
8 april (Locatie: Het Buitenhuis)
13 mei 
3 juni
1 juli

]]>
Opening natuurspeelplaats Paddenpoel https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/opening-natuurspeelplaats-paddenpoel https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/opening-natuurspeelplaats-paddenpoel Berichten Wed, 25 Mar 2020 12:56:59 +0100
Vanochtend heeft onze wethouder Joost Boermans officieel de Paddenpoel overgedragen aan de werkgroep. Een prachtige speelplek die jong en oud bij elkaar brengt en dat pal naast onze school. De leerlingen in de bovenbouw hebben de taak om er ook voor te zorgen dat het netjes blijft. 
 
#samenhoudenweallesmooi #daargaathetom!
]]>
Welke middelbare school kies jij? https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/welke-middelbare-school-kies-jij https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/welke-middelbare-school-kies-jij Berichten Wed, 25 Mar 2020 12:56:59 +0100 Zit jouw zoon of dochter in groep 7 of 8? Dan komt de middelbare schoolkeus eraan. Je weet misschien nu nog niet precies welk advies jouw kind zal krijgen, maar kennismaken is al het begin van de voorbereiding. Alberdingk Thijm Scholen heeft zes middelbare scholen in Hilversum en Laren van vmbo tot en met gymnasium, van beroepsgericht tot tweetalig. In het filmpje maak je kennis met alle schoolleiders. Bekijk de websites en bezoek de open dagen, daar haal je de meeste informatie uit en kun je goed de sfeer proeven. De open dagen en voorlichtingsavonden van de scholen van Alberdingk Thijm gaan in principe gewoon door tenzij er andere covid-19 maatregelen worden aangekondigd. De opzet zal wellicht iets anders zijn op sommige scholen.

Bekijk video ]]>
Ook buiten school leren https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/nieuwsbericht-6-lorem-ipsum-dolor-sit-amet https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/nieuwsbericht-6-lorem-ipsum-dolor-sit-amet Berichten Wed, 25 Mar 2020 12:56:59 +0100 We gaan regelmatig op excursie naar een plek die aansluit op een thema in de les. Onze groepen 1/2 zijn naar een echt kasteel geweest voor het thema prinsen en prinsessen.

]]>
Nieuwsbericht 1, neque condimentum venenatis. Sed interdum suscipit https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/nieuwsbericht-1 https://www.antonius-kortenhoef.nl//rss-feed-berichten/nieuwsbericht-1 Berichten Wed, 18 Mar 2020 09:55:22 +0100 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed facilisis diam at neque condimentum venenatis. Sed interdum suscipit lacus, et dignissim mi tristique eu. Etiam dui lacus, facilisis aliquet accumsan sit amet, elementum sit amet dolor. Curabitur at arcu nec tortor euismod pharetra. Donec efficitur velit nec mauris condimentum, eu ultrices nulla iaculis. Pellentesque sollicitudin, arcu mollis rhoncus placerat, est mauris tincidunt metus, nec viverra ligula turpis eu mi. In at consectetur odio. Vestibulum a nisi massa. Suspendisse potenti. Nullam ultrices, neque ut finibus rhoncus, nisl ante aliquet nunc, at gravida enim odio vitae metus. Vivamus fermentum sollicitudin enim, in ornare risus maximus auctor.

Ut ullamcorper lectus vitae porta bibendum. Mauris quis nibh molestie, ultrices lectus in, sagittis justo. Pellentesque ut risus eu tortor tincidunt pellentesque nec a lacus. Quisque rutrum et orci eu placerat. Maecenas dictum nibh nisl, vel tincidunt orci consectetur quis. Aliquam varius lacinia nibh, id egestas dui imperdiet vitae. Ut ac metus non eros eleifend finibus. Phasellus tempor orci condimentum, aliquet felis id, pulvinar turpis. Ut laoreet dui ac leo tristique egestas. Phasellus eget dolor porttitor, finibus enim non, tincidunt dui.

Bekijk video Bekijk video ]]>